Psychotherapie en coaching

“Ik voel me in de put en heb nergens zin in.” “Ik ben prikkelbaar, opgejaagd en kom niet tot rust.” “Ik weet niet wat ik wil in mijn leven.” “Ik weet niet hoe ik verder moet en kom er zelf niet meer uit.” Dit zijn uitspraken die ik regelmatig van mijn cliënten hoor tijdens ons eerste gesprek.

Psychotherapie

Ik bied deskundige psychotherapeutische hulp, die volledig wordt afgestemd op uw klachten, hulpvraag, achtergrond en persoonlijkheid. In de intakefase maak ik een inventarisatie van deze aspecten, waarna ik u een passend voorstel zal doen. Wanneer u hiermee instemt en u zich in het contact prettig voelt (“het klikt”), kan de therapie starten.

Een therapiegesprek duurt 45 minuten en vindt doorgaans 1 keer per week plaats. Afhankelijk van bovengenoemde factoren, kan de behandelduur variëren.

Ik ben breed opgeleid en werk o.a. met de volgende therapievormen; psychodynamische psychotherapie, cognitieve gedragstherapie, AFT (Affectfobie Therapie) en MBT (Mentalisation-based therapy).

Kenmerkend voor mijn behandelwijze is het ontwikkelen van inzicht in uw eigen problematiek en klachten, in combinatie met een concrete aanpak van uw dagelijks leven.

Coaching

Ik geef coaching op basis van mijn psychotherapie kwaliteiten. Hierdoor leert u zichzelf beter kennen (zelfinzicht) waardoor u in staat bent de juiste keuzes te maken. Dit kan bijvoorbeeld wanneer u worstelt met levens- en loopbaanvragen.

In het eerste gesprek onderzoeken we uw persoonlijke doelen. Tevens maken we een inschatting van het aantal gesprekken dat nodig is. Een coachingsgesprek duurt 45 minuten.